Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد-ایرنا- صبح زود مثل روزهای دیگر، لباس های تیره و روغنی اش را به تن کرده تا به محل کار برود و مثل هر روز از مقابل مدرسه اش رد می شود، این بار مدرسه بوی دیگری می دهد، اما او تصمیش را گرفته و دیگر قصد ندارد تحصیل را ادامه دهد.

به گزارش ایرنا، این روزها، بوی ماه مهر برایش بوی دیگری دارد، بوی غربت می دهد زیرا بی مهری های روزگار اجازه رفتن به مدرسه را از او گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تابستان امسال، در یک مکانیکی مشغول به کار شد تا کمک کار خانواده اش باشد، مادرش که نان آور خانه شده بود، دیگر توان پاسخ به نیازهای او و خواهرانش را نداشت از این رو تصمیم گرفت که به کاری مشغول شود و درمعیشت خانواده به مادرش کمک کند.
نمره خوبی در امتحانات خرداد نداشت و از این رو تابستان هم قید درس خواندن و شرکت در امتحانات را زد، در این یکی دو ماه تابستان توانسته بود اندکی به مادرش کمک کند، همان اندک دستمزد سبب شد تا تصمیم بگیرد به جای درس خواندن به کار مشغول شود.

* فقر، علت ترک تحصیل دانش آموزان
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: مشکلات مالی و ممانعت والدین به علت فقر اقتصادی، علت اصلی ترک تحصیل دانش آموزان در این استان است.
عباس سعیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال تحصیلی 95-96، یکهزار و 198 دانش آموز در دوره اول متوسطه از تحصیل بازماندند که علت ترک تحصیل 345 نفر از این دانش آموزان ممانعت والدین به علت مشکلات مالی عنوان شده است.
وی با بیان اینکه 196 نفر نیز به علت ازدواج نتوانستند در کلاس های درس رسمی آموزش و پرورش حاضر شوند افزود: علت ترک تحصیل 145 دانش آموز نیز عدم تمایل برای ادامه تحصیل گزارش شده است و 117 دانش آموز نیز به علت تعصبات فرهنگی و ممانعت والدین در مدرسه حضور پیدا نکردند.
وی گفت: 89 نفر به علت اشتغال به کار، 70 نفر به علت مختلط بودن کلاس ها، 88 نفر به علت مشکل هزینه های سرویس ایاب و ذهاب مدرسه، 14 نفر به علت بیماری، 9 نفر به علت حبس در زندان، 9 نفر به علت کبر سنی و 108 نفر به سایر علت ها در متوسطه اول از تحصیل بازماندند.
سعیدی درباره مشکلات جذب دانش آموزان در کلاس های درس گفت: بیشتر این خانواده ها به علت مشکلات مالی، فرزندان خود را به کار گماشته اند و فرزندان به نوعی برای تامین معیشت خانواده و حل مشکلات مالی به کار مشغول شده اند از این رو برای حضور دانش آموز در کلاس درس باید ممر درآمدی برای خانواده ها جایگزین شود که آموزش و پرورش راهکاری در این زمینه ندارد.
وی افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده، 70 درصد از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستاها و 30 درصد شهری هستند که در شهرها بیشتر در حاشیه ها شاهد ترک تحصیل دانش آموزان هستیم.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار کرد: بیشترین آمار ترک تحصیل کنندگان نیز مربوط به دانش آموزان شهرستان بجنورد است به طوری که درسال تحصیلی گذشته 351 دانش آموز دوره اول متوسطه در این شهرستان از تحصیل بازماندند.
وی خاطر نشان کرد: در شهرستان مانه و سملقان 251 نفر، راز و جرگلان 216 نفر، اسفراین، 89 نفر، شیروان 164 نفر، فاروج 62 نفر، بام و صفی آباد 30 نفر، گرمه چهار نفر و جاجرم 31 نفر از دانش آموزان متوسط اول ترک تحصیل کردند.
سعیدی درباره جذب دانش آموزان در حوزه علمیه گفت: از امسال با حوزه علمه هماهنگ شده ایم و قرار است شمار دانش آموزانی که در حوزه شیعه و اهل سنت جذب شده اند رصد شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته این اتفاق نیفتاد و آماری از تعداد دانش آموزان که جذب حوزه علمیه شدند در دست نبود اما امسال برای نخستین بار این آمار استخراج می شود.
سعیدی درباره شمار دانش آموزان ثبت نام نشده در دوره دوم متوسطه طی سال تحصیلی گذشته اظهار کرد: 213 دانش آموز نیز در دوره دوم متوسطه ثبت نام نشدند که 58 نفر پس از مهلت مقرر ثبت نام کردند، 26 نفر ترک تحصیل کردند، هفت نفر در کلاس های بزرگسالان و یا حوزه علمیه جذب شدند و 122 دانش آموز نیز به علت سایر موارد در مدارس ثبت نام نکردند.

* 1087 دانش آموز نهم از ادامه تحصیل بازماندند
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی گذشته، یک هزار و 87 نفر دانش آموز پایه نهم نیز از ورود به پایه دهم بازماندند و در کلاس ها ثبت نام نکردند.
وی افزود: 118 نفر در بزرگسالان و یا حوزه علمیه ثبت نام شده اند، 44 نفر پس از مهلت مقرر ثبت نام کردند و 925 نفر به خاطر سایر علت ها وارد آموزش رسمی نشده اند.
سعیدی تصریح کرد: 58 نفر ترک تحصیل کرده و 767 نفر به علت سایر موارد وارد کلاس های رسمی آموزش و پرورش استان نشدند.
وی گفت: ترک تحصیلی دانش آموزان شاخه کار دانش در سال تحصیلی 95-96، 683 نفر و در شاخه فنی و حرفه ای 123 نفر بوده است.
سعیدی با بیان اینکه حل مشکل ترک تحصیل دانش آموزان نیازمند کمک و یاری همه ارگان ها و نهادها است گفت: همت ها برای جذب دانش آموزان در ابتدایی بسیار جدی است اما دست ها برای انجام چنین اقداماتی برای جذب دانش آموزان در متوسطه بسته است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی تصریح کرد: بار ها درخواست شده تا همانند آنچه برای جذب دانش آموزان در دوره ابتدایی انجام می شود و فرد به فرد این کودکان شناسایی می شود و برای حضور در مدرسه برنامه ریزی می شود راه کاری عملی باشد اما هنوز نشده است.
سعیدی با بیان اینکه جذب دانش آموز ترک تحصیل کرده دردوره متوسطه به سادگی دوره ابتدایی نیست گفت: به طور مثال برای حل مشکل ترک تحصیل که علت آن اشتغال است، هیچ راهکاری نیست، برای جذب دانش آموزی که به شغلی مشغول شده و به خانواده کمک می کند، باید ممر درآمدی جایگزین شود که آموزش و پرورش چنین اقدامی میسر نیست.
وی تصریح کرد: در این زمینه نیاز است تا با همکاری استانداری و سایر نهادها و اداره ها برای جذب دانش آموزان برنامه ریزی شود.
سعیدی درباره حل مشکل سرویس رفت و آمد دانش آموزان به مدرسه گفت: در یکی از سال ها، آموزش و پروش نیمی از این هزینه ها را تقبل و اولیا نیز نیمی دیگر را پرداخت کردند اما این امر تنها یک سال دوام داشت و سال بعد، خانواده ها اعلام کردند توان پرداخت همان مبلغ را هم ندارند، اکنون برخی خانواده ها به علت هزینه های سرویس رفت و آمد، از حضور دانش آموز در کلاس درس ممانعت می کنند.

* تصمیم مدیران مدارس برای ادامه تحصیل پس از ازدواج
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به اینکه علت ترک تحصیل 196 نفر از دانش آموزان دوره اول متوسطه ازدواج بوده است گفت: هم دختران و هم پسران ازدواج کردند و از ادامه تحصیل در دوره های رسمی آموزش و پرورش بازماندند البته ازدواج در سن پایین بیشتر در دانش آموزان اهل سنت مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه بر اساس تصمیم مدیر مدرسه سه راهکار برای حضور دانش آموزان ازدواج کرده وجود دارد، گفت: این دانش آموزان بعضا با موافقت مدیر مدرسه در کلاس های درس حاضر می شوند و یا اینکه بر اساس تصمیم مدیر، بدون حضور در کلاس درس تنها در امتحانات شرکت می کنند و در غیر این صورت باید در کلاس های بزرگسالان شرکت کنند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار کرد: پیش از این پیشنهاد شد برنامه ای همانند مقطع ابتدایی اجرایی شود تا این دانش آموزان حمایت شوند که در این صورت می توان از حمایت های دستگاه های مختلف استفاده کرد.

*مشکل پراکندگی روستاها
سعیدی درباره مشکل عدم حضور دانش آموزان در کلاس های درس به علت مختلط بودن این کلاس ها گفت: در برخی روستاها، دانش آموزان هر چند اقوام هستند اما تعصب خانواده ها اجازه نمی دهد که در کلاس ها حاضر شوند و بعضا اولیا حتی اجازه حضور فرزندان در مراکز شبانه روزی را هم نمی دهند، این در حالی است که روستاها کم جمعیت و پراکنده هستند و امکان برگزاری کلاس های تک جنسیتی در این منطق میسر نیست.
به گفته معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی، پراکندگی روستاها در خراسان شمالی زیاد است و این استان در این زمینه در جایگاه سوم قرار دارد.

* برگزاری کلاس در زندان
سعیدی درباره حمایت از دانش آموزان زندانی گفت: خدمات آموزشی در زندان نیز داده می شود و در زندان کلاس ها در مدرسه کد دار، برقرار است و دانش آموزان در زندان درس می خوانند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار کرد: مشکل تامین لوازم التحریر، لباس و سرویس رفت و آمد تا حدی قابل حل است و می توان گوشه ای از مشکلات را حل کرد اما آنجا که دانش آموز به کار اشتغال دارد نمی توان چیزی جایگزین ممر درآمد او فراهم کرد.

* پارسال 376 دانش آموز ابتدایی از حضور در کلاس های درس بازماندند
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز با اشاره به دغدغه ها برای انسداد مبادی بیسوادی در این استان گفت: تحقق اهداف در این باره نیازمند همکاری دستگاه ها ونهادهای مختلف است.
عصمت بدخشان اظهار کرد: در سال تحصیلی گذشته 376 دانش آموز ابتدایی از حضور در کلاس های درس بازماندند که از این تعداد، نتوانستیم 249دانش آموز را پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه آدرس و شماره ملی این دانش آموزان در دست بود اما پیگیری های جدی ما برای یافتن آنان به نتیجه نرسید.
وی گفت: سال گذشته 127 دانش آموز دوره ابتدایی در استان به علت مشکلات مالی، بی سرپرست بودن و یا داشتن سرپرست بد از حضور در کلاس های درس بازماندند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی افزود: علت بازماندن از تحصیل 45 دانش آموز نیز ممانعت والدین و تعصب فرهنگی گزارش شده است، 16 نفر به علت بیماری از حضور در کلاس های درس بازماندند و پنج نفر دانش آموز 6 تا 12 ساله نیز به علت ازدواج، دیگر در کلاس درس حاضر نشدند.
بدخشان با تاکید بر اینکه برای تحقق انسداد مبادی بیسوادی باید دستگاه ها و نهادهای مختلف همکاری و حمایت داشته باشند اظهار کرد: نهاد های حمایتی بهزیستی و کمیته امداد در زمینه کمک به دانش آموزان بی سرپرست و یا دارای سرپرست بد حمایت کنند، دانشگاه علوم پزشکی نیز در درمان دانش آموزانی که به علت بیماری نتوانسته اند در کلاس درس حاضر شوند بیش از پیش همکاری داشته باشد.
بدخشان گفت: مشکل ممانعت والدین نیز باید تعیین تکلیف شود و با ورود نهادهای مختلف باید تکلیف با خانواده هایی که از حضور فرزندان در کلاس های درس ممانعت می کنند مشخص شود.
به گفته وی در سال تحصیلی گذشته 99 درصد از دانش آموزان کلاس اولی در کلاس جذب شدند و میزان پوشش تحصیلی دوره ابتدایی 98.2 درصد است.

* 3000 دانش آموز استان به علت مشکلات مالی نمی توانند وارد مدرسه شوند
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: براساس آمارهای جمع آوری شده، حدود سه هزار دانش آموز در این استان به علت مشکلات مالی و اقتصادی نمی توانند وارد مدرسه شوند.
براتعلی حاتمی اظهار کرد: این اداره کل برای برطرف ساختن این مشکلات با تهیه و تامین لوازم موردنیاز مانند پوشاک و لوازم التحریر از دانش آموزان حمایت می کند تا شاهد دانش آموزان بازمانده از تحصیل در استان نباشیم.
وی اضافه کرد: امیدواریم که کمک ها و مساعدت های خیران در این راستا زمینه رشد و تحصیل دانش آموزان را که گاهی به علت مشکلات مالی نمی توانند ادامه تحصیل دهند و یا درمقابل دیگر دانش آموزان شرمنده می شوند، فراهم کند.
حاتمی گفت: در خراسان شمالی روستاها، مناطق حاشیه نشین و نقاط پراکنده ای وجود دارد که دانش آموزانش خیلی نیازمند هستند و باید در زمینه های مختلف از قبیل تامین پوشاک، مواد غذایی و لوازم التحریر از آنها حمایت شود.
وی با بیان اینکه در اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی 2 گروه خیر در قالب گروه مدرسه ساز و مدرسه یار وجود دارد افزود: در مهر ماه سال جاری 136 کلاس درس افتتاح می شود که تامین نیمی از هزینه های آن توسط کمک های خیران بوده است.
حاتمی با بیان اینکه خیران مدرسه یار در تامین پوشاک و لوازم التحریر همکاری دارند اظهارکرد: 12 هزار دانش آموز در خراسان شمالی در مراکز شبانه روزی مشغول تحصیل هستند و هشت هزار نفر در این مراکز شب خواب بوده و نیازمند کمک های مختلف هستند.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان این مراکز پنجشنبه و جمعه تعطیل هستند اما به علت مشکلات مالی و نداشتن هزینه های رفت و آمد، به کانون گرم خانواده باز نمی گردند و این دو روز تعطیل را درمراکز سپری می کنند.
حاتمی ادامه داد: در خراسان شمالی طی هفته سه و یا چهار دانش آموز بیمار نیزشناسایی شده که برای درمان آنها با همکاری مراکز درمانی و کمک های خیران اقدام می شود.
وی همچنین گفت: یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار نیز برای تامین هزینه های کتاب درسی بین دانش آموزان خراسان شمالی توزیع شده است.
دلش را به دریا زده و مدرسه را رها، اما چشمش هنوز در حسرت کلاس درس و بازی های راه مدرسه است.
مهر ماه، ماه مدرسه با تمام شوق و ذوق ها فرا می رسد، این روزها، بیشتر از هر روز دلش برای مهر ماه و پشت میز نشستن ها تنگ می شود اما دست و پایش برای رفتن به مدرسه بسته است. اکنون او مانده و چشم های پر از حسرت برای روزهای مدرسه.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۵۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست

حمید طریفی‌حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت:والدین کودکانی که شش سال آن‌ها تمام و کار سنجششان انجام شده، می‌توانند با مراجعه به سایت my.medu.ir به صورت الکترونیکی نسبت به ثبت‌نام فرزندشان در کلاس اول اقدام کنند.

وی با بیان این که ۱۹  اردیبهشت  ثبت‌نام کلاس اولی‌های ایرانی آغاز می‌شود؛ افزود: ثبت نام دانش آموزان اتباع پس از ثبت نام کلاس‌اولی‌های ایرانی آغاز می‌شود.

طریفی حسینی ادامه داد: دانش آموزانی که قصد جهش تحصیلی دارند باید با مراجعه به سازمان آموزش و پرورش استثنایی آزمون‌های هوش و استعداد را دهند. زمان ثبت نام این آزمون توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام می‌شود.

شایان ذکر است که تاکنون سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود یک میلیون نوآموز بدو ورود به دبستان انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان