Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود اعلام آغاز سال تحصیلی جدید، اما هنوز برخی از مسئولان در خواب صبحگاهی هستند و برای اعلام برنامه‌ای واحد و یکپارچه در دانشگاه‌ها اقدام نکرده‌اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی– ۱۵ شهریورماه سال ۹۹ شمسی مقارن شده است با یکم مهرماه سال یکم کرونایی! آری ویروس کرونا با تمام دگرگونی‌هایش باعث شد سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مدارس هم جابجا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مدت‌ها بود که آموزش‌وپرورش و وزارت علوم برای شروع ترم تحصیلی از تابستان ماه برنامه‌ریزی می‌کردند تا عقب‌افتادگی‌های دانش‌آموزان و دانشجویان در تعطیلی‌های آلودگی هوا، برف و سرما و ... جبران شود و دیگر این تعطیلی‌های اجباری؛ استادان، معلمان و دانش‌آموزان و دانشجویان را دل‌نگران نکند، اما آنقدر دیر کردند که کرونا آمد و برنامه‌های یک درمیانشان را دستخوش تغییر کرد.   عادی انگاری، توجیه بی مسئولیتی است! تاخیر در برنامه‌ریزی‌ها و اعلام کار‌ها در کشور به امری طبیعی و عادی تبدیل شده است به نحوی که دیگر مسئولان بدون توجه به عاقبت آن، دلیلی برای تعجیل ندارند. مردم کشور هم که دیگر به تصمیم‌گیری‌های یکباره و اعلام نظرات صبحگاهی مسئولان عادت کرده‌اند، تاجایی که مثل مسئولان آموزش‌وپرورش اعلام می‌کنند «صبح آغازین روز مدرسه والدین تماس بگیرند تا از حضوری یا مجازی بودن نحوه تدریس فرزندشان آگاه شوند». بماند که البته به دلیل آماده نبودن کتاب‌های درسی برخی مقاطع، هنوز برای تعدادی از مدارس سطح کشور اول مهر نشده است.     شانه خالی کردن از مسئولیت‌ها به شیوه وزارت علوم
وزارت علوم هم که در این روز‌های کرونایی ناکارآمدی را در ریز به ریز کار‌های خود از قلم نیانداخته است، علیرغم حفظ ظاهر و اعلام مطیع بودن ستاد کرونا، ساز خود را می‌ز‌ند و از همان روز‌های نخست ورود ویروس چینی به کشور تمام فعالیت‌های خود را به این و آن واگذار کرد تا محترمانه از زیربار مسئولیت‌ها شانه خالی کند.   هر چه که شد و خبر گرفتیم اعلام کردند تابع تصمیمات ستاد کرونا هستند و وقتی ستاد کرونا تصمیم‌گیری را به وزارت علوم می‌سپارد، وزارت علوم هم به دانشگاه‌ها تفویض اختیار می‌کرد به راحتی یک نامه زدن و منتظر ماندن برای رسیدن ابلاغیه‌ای دیگر. هرچند که وزارت علوم این مسئله را مشارکت دادن دانشگاه‌ها در برنامه‌ریزی و فرصت‌دهی دراعلام نظرات آن‌ها می‌داند، اما برهمگان به خوبی روشن است که در چنین شرایط بحرانی یه مرجع واحد برای تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی عادلانه لازم است درغیراینصورت دلیل حضور و فعالیت وزارتخانه‌ای همچون علوم، تحقیقات و فناوری با کلی مسئول و مدیر حقوق‌بگیر چیست؟     صحبت‌هایی که وزارت علوم به رسمیت نشناخت
نمونه‌ای از این موضوع را می‌توان در آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها عنوان کرد که طبق گفته رییس جمهور آغاز مراسم سال تحصیلی دانشگاه‌ها از ۱۵ شهریورماه بود و مسئولان وزارت علوم هم بر این نکته تاکید داشتند، اما حال که به این زمان رسیده‌ایم و تقویم‌های آموزشی دانشگاه‌ها را می‌نگریم خبری از شروع کلاس‌ها نیست و همگان مطابق سال‌های گذشته و فارغ از حضور کرونا، زمان انتخاب واحد و شروع کلاس‌ها را برنامه‌ریزی کرده‌اند.
البته برخی از واحد‌های دانشگاهی در این خصوص اعلام کردند که وزارت علوم برای شروع سال تحصیلی چند روزی را به آن‌ها فرصت داده است. اما این فرصت چه معنایی دارد؟ مگر ویروس کرونا به تازگی وارد کشور شده است که مسئولان برای برنامه ریزی فرصتی نداشته‌اند؟ مگر نه اینکه رییس جمهور از چندماه گذشته آغاز سال تحصیلی را پانزدهم شهریور اعلام کرده است؟
جالب است که وزارت علوم هم بی‌خبر یا باخبر از این ماجرا پیام تبریک آغاز سال تحصیلی را نشر می‌دهد تا همچنان خود را مطیع جلوه دهد، اما نمی‌داند که این کار آن‌ها خانواده آموزش عالی را به خاطر این همه تدبیر و مدیریت می‌خنداند.     مجازی یا حضوری بودن؟ مسئله این است!
اگر بنا به مطیع بودن باشد باید دید چرا وقتی رییس جمهور صحبت از نبود فاصله بین جان و یادگیری می‌زند و تاکید بر آموزش‌های حضوری (درصورت امکان) دارد، اما وزارت علوم درباره مجازی برگزار شدن اکثر کلاس‌های دانشجویان در سراسری کشور نظری نمی‌دهد.
حضوری یا مجازی بودن کلاس‌های آموزشی هم که همچنان در هاله‌ای از ابهام است و حتی جوانانی که دانشجوی شهر خود نیستند نمی‌دانند برای حضور یا عدم حضور در دانشگاه و خوابگاه‌شان چه تکلیفی دارند. این هم از جمله مواردی است که بی کفایتی وزارت علوم و به ویژه وزیر علوم را می‌رساند که تاکنون نتوانسته اطلاعیه‌ای شفاف از این موضوع را ارائه کند و حتی اگر تدوین برنامه‌ها با دانشگاه‌هاست برای احترام به دانشجویانی که به امیدی دانشگاه‌های زیر نظر آن‌ها را انتخاب کرده‌اند، فهرستی از برنامه هر دانشگاه را برای ترم تحصیلی جدید اطلاع‌رسانی کند.     از وزارت علوم به رسانه‌ها البته ناگفته نماند این کار را که همواره رسانه‌ها برعهده دارند دیگر برای وزارت علوم اولویتی نیست تا خود را برایش به زحمت بیندازند، شاید بهتر بود به جای «وزارت علوم» نام این وزارتخانه به «وزارت مسئول تفویض اختیار» تبدیل می‌شد.
وزارت علومی‌ها که تازه از خواب سحرگاهی برخاسته‌اند قرار است در روز‌های آتی جلسه‌ای برای نحوه فعالیت دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید برگزار کنند گویا هنوز برای مسئولان پانزدهم شهریورماه نشده است و هنوز هم فرصت برای برنامه‌ریزی وجود دارد.   فهرستی از برنامه دانشگاه‌های برای ترم تحصیلی جدید را می‌توانید در زیر مشاهده کنید:  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازگشایی دانشگاه ها وزارت علوم کلاس های آموزشی آغاز سال تحصیلی وزارت علوم وزارت علوم هم برنامه ریزی تحصیلی جدید دانشگاه ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۸۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم از مسئولان و معاونت های فرهنگی و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر می‌شود.

نشریات روایتگر جنبش‌ دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه باشند

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در این مراسم به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاوردهای دانشگاه ها و پیشرفت های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

رشید جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می توانند و باید تقویت کننده فضای گفت و گو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفت و گو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می توانند هم فضای گفت و گو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه ای ضعف داریم.

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

جعفرپور تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل های احتمالی مساله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بارها تاکید شده است.

انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

وی در ادامه به انتظارات رهبر معظم انقلاب از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند، البته تولید علم روند خوبی طی کرده است ولی در بخش های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش های دانشجویی دانشگاه های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور همچنین گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم‌ البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • مقیمی: پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد